صفحه اصلی
مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی خون سیاوش (ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور)
  • 58306 بازدید

روز دوشنبه هشتم اسفند ماه به همت مدیریت امور شاهد و ایثارگر مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی خون سیاوش (ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور) و دهمین گردهمایی جامعه شاهد و ایثارگر در تالار استاد شهریار مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. دکتر صالحی، معاون پژوهشی وزارت عتف، دکتر آقامیری، رئیس دانشگاه و حجت الاسلام والمسلمین رجالی، نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری از جمله سخنرانان برنامه بودند. همچنین دکتر ذوالفقاری، معاون پشتیبانی و مالی و دکتر جهانگیری، معاون فرهنگی و اجتماعی از دیگر مهمانان حاضر در این مراسم بودند.

حجت‌الاسلام رجالی به عنوان نخستین سخنران اظهار داشتند: «خون سیاوش عنوان زیبا و با معنایی است و اگرچه میان خون سیاوش و خون دکتر شهریاری از نظر زمانی فاصله زیادی وجود دارد با این حال خون سیاوش خون استاد شهریاری را معنا کرد. بدون تردید میزان نقش و اثر گذاری خون استاد با سیاوش فردوسی هرچند که فاصله دارد اما در عین حال هر دو این خونهایی که به زمین ریخته شد، در یک چیز مشترک‌اند و آن مظلومیت و ناشناخته بودن این عزیزان است.» نماینده دفتر نهاد رهبری در دانشگاه پس از خواندن اشعاری از حافظ شیرازی، در خصوص شهدا و شهادت نکاتی را گوشزد کردند و با ذکر آیه شریفه «و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رئوف بالعباد» ادامه دادند: «خداوند به بندگانش مهربان است ولی کدام بندگان، بندگانی که در این مسیر قرار بگیرند و با خدا اهل معامله باشند. اینها کسانی هستند که جانهایشان را در بازار دنیا به متاع قلیل دنیا نمی فروشند و تنها به خدا می‌فروشند، خریدار خداست. فروشنده انسان است و وقتی خدا جانش را می‌فروشد به خدا، خدا به بهترین قیمت خریدار جان انسانهاست.» حجت الاسلام رجالی در پایان با بیان حدیثی از امام علی(ع) در خصوص محل گذربودن دنیا، ضرورت توجه به کیفیت بخشیدن و استفاده بهینه از آن را گوشزد کردند.

در ادامه برنامه، دکتر آقامیری رئیس دانشگاه با وصف توانایی‌های علمی استاد شهریاری سخنان خود را آغاز کردند و اظهار داشتند:«ایشان به مباحث هسته‌ای کاملا مسلط و به قولی مباحث این حوزه مثل موم در دستش بود. دشمن نیز از توان علمی ایشان شناخت داشت. در زمانه‌ای که هیچکس فکر نمی‌کرد و هیچکس این امکان را به ما نمی‌داد که کاری برای کشور انجام شود، امثال دکتر شهریاری کاری کردند کارستان. دشمن همه انرژی خود را به کار گرفته تا نگذارد جمهوری اسلامی ایران به جایی برسد. کاری که این عزیزان انجام دادند، هر کس به نوعی، فخری زاده به نوعی، شهریاری به نوعی و یا دیگران هر کدام به نوعی، بسیار بزرگ بوده است.»

رئیس دانشگاه در ادامه با ذکر خاطره‌ای از گذشته، توانمندی‌ها و دستاوردهای نظام را یادآور شدند: «در سال 1365 تازه لیسانس گرفته بودم. دشمن تهران را هدف قرار داد. ما نیز پشت پنجره‌های دانشکده‌ها کیسه شن گذاشتیم تا کلاسها را تشکیل دهیم. آن روزها ما موشک نداشتیم تا پاسخ دهیم و حتی سیستمی برای ردیابی موشک نداشتیم. اما امروز دشمن ما را متهم می‌کند که موشک بالستیک برای فروش گذاشتیم و کشورهایی که مدعی بودند، از ما خرید کردند. این اتهام را قبول نداریم اما ما را متهم کردند، یعنی این قابلیت را قبول کردند. این اتفاق به دست کسانی رقم خورد که خونشان چون خون سیاوش ریخته شد. ازاین‌رو من خوشحالم عضو دانشگاهی هستم که در آن دکتر شهریاری حضور داشته، دکتر علی محمدی گذر می‌کرد، دکتر فخری زاده درس خوانده و کار می‌کرد. این اتفاق خیلی بزرگ و افتخاری برای ما هست که در دانشگاه شهید بهشتی هستیم. من به نوبه خودم افتخار می‌کنم.» دکتر آقامیری سپس اظهار داشتند:«ما سال 63 استادی با نام دکتر فرمد برای درس تاریخ علم داشتیم. ایشان برای آن درس پروژه تعریف کرد و گفت کتابی، چیزی خلاصه کنید. رفتیم دانشگاه تهران گشتیم من کتاب کم حجم "تصویر  نو از جهان امروز" نوشته انیشتن ترجمه احمد آرام را پیدا کردم و گفتم این را خلاصه می‌کنم. همان زمان شهید فخری‌زاده دو کتاب با موضوع فیزیک و فلسفه انتخاب و کار را با جدیت دنبال کرد. اینها اینگونه بودند. فقط در زمینه کاری‌شان نبود، بلکه هر کاری به آنها ارجاع می‌شد با جدیت دنبال می‌کردند.» رئیس دانشگاه سپس با اشاره به وقایع اخیر، این شعر را خواندند:

امشب  میان همهمة باد فتنه  بیدارم                                       اندر هوای سرد زمستان بسوخت رخسارم

میان این همه دشمن خدا خدا کردم                                      چرا که   جز تو  گره  ناگشاید  از  کارم

برای نیل هدف  خامیان چه پندارند                                          که من  برای چنین  انقلاب  بر    دارم

دکتر صالحی، معاون پژوهشی وزارت عتف، نیز پس از قرار گرفتن در جایگاه، با تجلیل از مقام استاد شهریاری بیان داشتند:«در زمانی که معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بودم، اجازه ورود اسناد طبقه بندی شده به داخل دانشگاه را نمی‌دادیم. ازاینرو از پروژه‌هایی که استاد شهریاری انجام دادند، هیچ اسنادی در دانشگاه شهید بهشتی وجود نداشت. پس از شهادت ایشان و جلساتی که با سازمان انرژی اتمی داشتیم، من به عنوان معاون پژوهشی هوش از سرم پریده بود که چه پروژه‌هایی را شهید شهریاری مدیریت می‌کردند و چه تاثیراتی در همان زمان و بعد در تحقیقات هسته‌ای و فناوری هسته‌ای ما داشته‌اند و انشاء الله که روحشون شاد باشد.» دکتر صالحی در ادامه با اشاره به 28 سال خدمت خود به عنوان هیئت علمی در دانشگاه از جایگاه معاونت پژوهشی وزارت علوم به موضوع جهاد علمی در کشور پرداخت و در خصوص مقاله و تولید علمی افزودند:«موضوعات را باید تبیین کنیم تا جامعه بفهمد ما چه می‌گوییم، دنبال چه هستیم و این مقالات به چه دردی می‌خورد. برای نمونه زنجیره ارزش در کشاورزی اینگونه است که اگر از اول نگاه کنید یک تعدادی ورودی‌هایی دارد مثل بذر، سم، کود و.. چیزهای مختلفی که حلقه اول زنجیره ارزش ما است و بعد مزرعه و سپس تجهیزات و ماشین آلات و کشت و در نهایت برداشت و بسته بندی و فروش. در این خصوص سوال این است که آیا در این زنجیره ارزش می‌توان بدون بذر و کود و سم محصولی را در بازار فروخت؟ آیا بدون حلقه‌های اول می‌توان به حلقه آخر رسید؟ این سوال خیلی جدی است در تمام زنجیره‌های ارزش که آیا می‌شود روی نردبان از آن پله اول ما صاف به پله‌ی آخر بپریم؟ بگوییم فقط محصول می‌خواهیم. فقط اقتصاد می‌خواهیم، فقط امتداد می‌خواهیم، یا همان آخری را می‌خواهیم؟ عزیزان من این یکی از مهمترین اسلایدهای ما در حوزه پژوهش و فناوری است و اگر کسی بتواند بفمهد چه کسی دانشجو است، چه کسی مدیر است، چه کسی فناور است، چه کسی محقق است، بسیاری از مشکلات کشور در حوزه پژوهش و فناوری حل می‌شود.» معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم در ادامه دادند:«شما کدام دانشگاه را می‌شناسید که ماشین تولید کرده است؟ مثلا دانشگاه MIT خودرو تولید می‌کند؟ محصول تولید می‌کند؟ هیچ وقت هیچ دانشگاهی محصول تولید نکرده است. دانشگاه در TRL وظیفه خودش را انجام می‌دهد و محصول را بخش خصوصی تولید می‌کند. در همه دنیا همینطور است. پس اگر ما می‌خواهیم همه اینها را بدانیم باید وظیفه دولت را باید بدانیم وظیفه واحدهای میانجی را بدانیم مثل جهاد دانشگاهی و اینها و راجع به اینها صحبت کنیم.»

دکتر صالحی در ادامه افزودند:«رتبه ما در تولید علم 15 است. این جهاد علمی است. سال 1996 ما رتبه 58 دنیا بودیم با 851 مقاله. یعنی این جور نیست که فقط ما سرمایه گذاری کرده باشیم همه کشورهای دنیا آمدند سرمایه گذاری کردند آنهایی که خیلی بیشتر از ما سرمایه گذاری کردند. این شیبی که رفته بالا تعداد مقالات است و آن که آمده پایین رتبه ماست. وظیفه ما انجام این کار طبق دستور مقام معظم رهبری است. این جمله را بخاطر بسپارید محققان و دانشمندان ما سربازان خط مقدم جبهه علم و فناوری‌اند. الان ما از مرزهای جغرافیایی نمی‌توانیم رد شویم، ویزا نمی‌دهند. اما اساتید ما 35 درصد مرزهای جغرافیایی سیاسی و تحریمی را عبور کردند. یعنی سربازان که هیچ، هیچ صنفی در کشور ما نمی‌تواند مرزهای تحریم را مثل اساتید و دانشمندان پشت سر بگذارند و این یعنی جهاد علمی.» دکتر صالحی در ادامه با اشاره به وظیفه خود در حوزه فناوری کشور در خصوص پایش آمار رشد و ریل گذاری در این زمینه، دانشگاه شهید بهشتی را یکی از بهترین ها در این زمینه معرفی کرد و شهدای علمی را در این زمینه بسیار مؤثر دانست. ایشان سپس با اشاره به ایجاد بیش از 7200 پارک علم و فناوری در کشور، از پشتیبانی از همه واحدهای زنجیره علم و فناوری سخن گفت. دکتر صالحی در پایان گفت: «اکنون نیز به شما می‌گویم که اگر همه افراد چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی تلاش کنند که وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند، حمایت‌های لازم را داشته باشند، کارها به مراتب بهتر پیش خواهد رفت و با این جهاد علمی می‌توان به قله‌های رفیع رسید.» پس از اتمام سخنرانی‌ها، بخش پایانی برنامه به تقدیر از برگزیدگان جشنواره خوان سیاوش اختصاص پیدا کرد. این جشنواره در سه بخش داستان کوتاه، شعر و موشن گرافیک برای دریافت آثار دانشجویی برنامه ریزی شده بود. پیش از برگزاری اختتامیه، ارزیابی و داوری آثار انجام شده بود و در این برنامه برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی و از آنها تقدیر بعمل آمد.

افزودن نظرات